10 jun 2013

Web of Science Update


Eigenlijk moet ik zeggen Web of Knowledge, waarvan Web of Science een onderdeel is, is geupdate dit jaar naar versie 5.9 en 5.10.
Er zijn geen grote verbetering of wijzigingen gedaan, maar alle updates zijn het bestuderen waard. Zeker omdat WoS veel gebruikt wordt op ons instituut.
Net als een paar jaar geleden is dit jaar Thomson Reuters Customer Services medewerkster Rachel Mangan naar Nederland afgereisd om de Web of Knowledge Update te presenteren.
Aardige verbeteringen zijn de uitbreidingen met de nabijheids-operator NEAR/x en het zoeken in de WC=xx (Web of Science Categorieen = 250 JCR en WoS onderwerpsaanduidingen). ook het kunnen zoeken op de datum wanneer records verwerkt zijn is een interessante optie (wel opmerkelijk dat in het record nergens te zien is wat de datum van verwerking is). De zoekfuncties op auteur en op organisatie zijn uitgebreid, maar helaas nog steeds niet afdoende (maar dat is wellicht ook niet mogelijk zonder een unieke identifier).
De integratie van RID met ORCID gaat steeds verder en dat lijkt me wel een goed teken, uiteindelijk hopen we dat dat het probleem van de naamsduiding moet oplossen.

Omdat Rachel dit jaar niet naar Wageningen on komen zijn wij naar Amsterdam gegaan. Daar waren we te gast bij de Bibliotheek Betawetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.
Van buiten is het gebouw 904 in het Amsterdamse Science Park niet zo geweldig, maar van binnen vond ik het prachtig. Mooi ruim, prachtige trap- en loungepartijen, mooie gekleurde en toch transparante werkkamerblokken in het midden en de balies tegenover de trappen, Er was aardig gesaneerd in de collectie, begerijp ik, maar de studieplekken zijn uitgebreid.

Met dank aan de collega's van de Bibliotheek Betawetenschappen voor de hartelijke ontvangst en het doorsturen van de presentatie van Rachel.
Morgen meteen uitproberen of ik een adminstrator rol kan krijgen voor ons instituut om de Researcherid's voor(deel van) onze onderzoekers bij te werken.

Geen opmerkingen: