31 mei 2013

Endnote X7 (2)

*
Endnote toolbar in Power Point Er is nu ook een aangepaste werkbalk voor Endnote X7 in Power Point:
Vanuit die werkbalk kun je kiezen voor het invoegen van een citatie en/of het invoegen van een complete referentie (of een set van). Het werkt niet zo als in Word dat hij automatisch een bibliografie toevoegt. Maar je kunt wel in een keer geselecteerde referenties invoegen.
*
Categorie├źn in je bibliografie In word is het nu mogelijk om te kiezen voor een gecategoriseerde literatuurlijst. Je kunt zelf de categorie├źn bepalen en sleept dan een voor een de referenties in een categorie. Helaas werkt het niet ' automatisch' zoals bij de Subject Bibliography waarbij je de kopjes uit de velden kunt halen.
Maar het is toch wel een mooie optie.
*
Sync Status en Dialog Het synchroniseren gaat wel sneller dan in versie Endnote X6. Goed aan deze versie is dat je nu de status van de je synchronisatie kunt bekijken (geeft dus aan dat er sinds je laatste sync iets gewijzigd is). Je kunt het automatisch aanzetten, maar gelukkig ook uit.
En bij synchronisatieconflicten kun je met de rechtermuisknop een Sync Error Dialog openen die aangeeft waar de fouten en eventueel dus ook de oplossing ligt.
Maar dat alles-of-niets synchroniseren blijft irritant: hij synchroniseert zelfs de trash!
*
Automatische pdf import
Je kunt in de PDF Handling Preferences aangeven dat je een automatische import wilt van een bepaalde map waarin zich pdf's bevinden. Dat doet hij keurig. De meeste kan hij ook vinden en dus een beschrijving van de metadata toevoegen, een enkele niet. Ze komen terecht in een mapje 'geimporteerde referenties', die je dan zelf naar je Group kunt/moet slepen. Bij handmatige import van een map met pdf's kun je wel aangeven dat die in een aparte groep moeten worden geplaatst.
Hernoemen van pdfs De PDF Handling Preferences geven je de mogelijkheid om te bepalen dat de geimporteerde pdf's van een andere naam moeten worden voorzien. Ik heb gekozen voor Auteur-Jaar. Dat doet hij goed, zie Carvalho-2013:

Hij doet het zelfs zo goed dat er 2 bestanden in het veld File Attachment (lijken te) staan.
Dan wil ik dat met de Windows Verkenner nakijken en ik open het PDF-mapje dat bij deze Endnote Library hoort:

En vraag me dan af, waar ik Carvalho-2013 zou kunnen vinden.

[Het kan : open een pdf, doe een ' save as' en je ziet het nummer waaronder het nu staat. Er staat overigens maar 1 bestand in dat mapje].

De hele update oogt wat stabieler, maar er moet nog wel gewerkt worden aan de pdf's en aan het synchroniseren!

Geen opmerkingen: