26 jan 2007

Polder Baambrugge

Met de bus naar Nieuwersluis. Liever dan telkens met de auto wil ik proberen hoe ik met het openbaar vervoer het NIOO kan bereiken. Dat kan dus met de bus. Bus 120 van de BBA (was vroeger een Brabantse busonderneming, inmiddels ook in rest van nederland en samen met Veolia)) rijdt van het AMC naar Utrecht over de Rijksstraatweg in Nieuwersluis. Ik nam de bus op de eerste dag dat het gevroren had. De polder bij Baambrugge lag er prachtig bij! Maar wat is die laag! Het dijkje steekt een heel eind boven het land uit. Ik heb wat opgezocht en vond een kaart bij het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vechtstreek, die aangeeft dat het waterpeil (dus de hoogte van het water in de slootjes in de polder) -2.60 m beneden ANP dus.

[Ik vond geen winterlandschapje maar wel een mooi plaatje van de molen van Baambrugge]

Geen opmerkingen: