23 jan 2007

Wettelijk webloggen

Ook aan webloggen (bloggen vind ik zo'n lelijk woord) zit een juridische kant. En dan vooral over het webloggen op en/of over het werk.Nu schrijf ik mijn weblogs thuis in mijn eigen tijd, dus dat zit wel snor. Maar bij webloggen over het werk moet je wel rekening houden met (ik citeer Ius Mentis): " .gevoelige of misschien zelfs bedrijfsgeheime informatie" .
Ius Mentis heeft een aantal pagina's over webloggen.
Zo gaan ze ook in op de juridische aspecten van hyperlinken en met name van inline linken en dieplinken. Dat dat allemaal kan!
Inline linken leer ik is het opnemen van een afbeelding door te linken naar een plek op een andere site. Of het mag is nog niet duidelijk, maar het kan een inbreuk zijn op het auteursrecht.

Dieplinken is het rechtstreeks linken naar een dieper gelegen pagina op een andere site. Dat mag behalve in bijzonder situaties. Citeren, vooral korte stukjes, mag gelukkig wel.

Geen opmerkingen: