3 apr 2007

Vernieuwing vs ervaring

Paar dagen weer voor mijn ' oude' baan gewerkt: workshop en klantenbezoek (als extra service bezoeken we de klanten regelmatig voor onderhoud en het beantwoorden van vragen e.d.). Mijn gevoelens daarover zijn zeer ambivalent.
Enerzijds is het heerlijk om weer de rol te spelen van diegene die het allemaal weet, overal een antwoord op heeft en moeiteloos alle details en varianten kan presenteren en pareren.

Anderzijds was ik toch echt wel toe aan een nieuwe uitdaging, en werd ik een beetje blasé en betweterig, wel met een tevreden en zelfvoldaan gevoel.
In deze nieuwe baan voel ik me ook weer jonger worden, leren op zich geeft een jeugdig gevoel en een tinteling waardoor ik me meer levend waan. Hoewel ik af en toe denk: ' tsjonge, waar begin ik aan: een nieuwe omgeving, een nieuw onderwerp, nieuwe mensen, die me dingen vragen waar ik niets van weet, of een kant op willen waar ik niet op voorbereid ben'.

Maar ja, alles beter dan gezapigheid, en lang leve de lente!

Geen opmerkingen: