16 feb 2009

Facebook bibliotheekpagina

Aan de slag om voor de bibliotheek een aparte pagina te maken in Facebook.
Nou dat valt niet mee!
Eerst zoek ik naar de start van een pagina. Waar begin je?
Ik heb uiteindelijk in de Help, een pagina over PAGES gevonden. En daarin staat onder de vraag “How are Facebook pages different from Facebook Group” een link naar de ‘create’pagina.

OK. Het wordt geen pagina over een sportster of over een filmster, die ik bewonder maar ik kies dan in de categorie ‘Public Building’ (niet helemaal waar natuurlijk) voor “Library”.
En zo heb ik een NIOO-Library Page.
Een Page is in principe een pagina, die onafhankelijk is van je eigen persoonlijke account.
In de help staat daarover:

It’s important to understand the difference between your personal account and your Facebook Page. Your personal account is the regular user account that you log into when you sign in to Facebook, and this is the account you use to manage your Facebook Page. Your personal account profile is separate from your Facebook Page. When you edit your personal account profile or add content to it, these changes will not be reflected on your Facebook Page. Likewise, when you edit your Facebook Page, these changes will not be reflected in your personal account or your personal account profile.
Nou dat valt soms toch wel tegen.
Bij het inrichting van de pagina wil ik nieuwe applicaties toevoegen, zoals een fileshare-applicatie, een rss-reader, maar die hebben erg de neiging meteen naar mijn profielpagina te gaan.
En dan heb ik een applicatie ingevoegd, zoals de Slideshare widget, en dan doet hij het niet. Hij wil niks vinden en ik kan ook niet iets nieuws uploaden. De ‘links’ applicatie geeft hele lelijke link-overzichten, dus die moet ik ook veranderen. En de Library-thing widget geeft alleen een lijstje boektitles en niet die covers.
Van Guus (digicmb) had ik al begrepen dat het handig is om een Static FBML applicatie toe te voegen, een boxje waarin je zelf html kunt zetten. Soms lukt het, maar soms ook weer niet. Meebo chat wil niet. Op meebo lees ik dat dat er inderdaad een probleem mee is.
Kortom het valt allemaal nog niet mee.

Geen opmerkingen: