23 sep 2015

Blog-verwaarlozing


Tsjonge, ik heb deze blog tamelijk verwaarloosd.
Ik zie hier nog ongepubliceerde verslagen van de KBenP bijeenkomst van zomer 2014, de RDM bijeenkomsten in september 2014 van NWO en RDA, mijn cursus loopbaanvitaliteit, de CWTS VOS-cursus, de viering van 350 jaar wetenschappelijk publiceren van de Royal Society, iets over OCLC, over zichtbaarheid, en Wikipedia. En ongetwijfeld heeft zich tussen zomer 2014 en zomer 2015 nog veel meer afgespeeld.



 



Voor mij het allerbelangrijkste en de reden voor mijn blog-afwezigheid was mijn definitieve verhuizing naar Wageningen, afscheid van 30 jaar Amsterdam, inpakken van 140+ verhuisdozen en die daarna ook weer uitpakken, housewarming en gewoon maar wennen. Wennen aan stilte, aan korte woon-werkafstand, gebrek aan culturele voorzieningen, gebrek aan reuring, grote bomen, uitzicht op de molen, aparte tuingrond, de uiterwaarden en de Wageningse berg.

 Dat was 2014. Mijn belangrijkste issues nu in 2015 zijn:
·         De toekomst van het wetenschappelijke publiceren
·         De organisatie van het Research Data Management
·         Video-abstract voor zichtbaarheid
·         Social media voor zichtbaarheid
·         En uiteraard de gebruikelijke zaken, zoals de SEP en de bijbehorende indicatoren, citatie-tellingen, altmetrics, Endnote + Web of Science, licenties en de onderhandelingen met de uitgevers over Open Access en nog zowat issues die spelen.
In deze bibliotheekwereld hoef je je echt niet te vervelen.



Geen opmerkingen: