17 sep 2015

Social Media bijeenkomst Cilip MmIT 2Brian Kelly spreekt over ‘ Digital Life beyond theinstitution’ . Kelly is zelfstandig consultant en verbaasde zich erover dat hij, toen hij de universiteit verliet hij ook zijn publicatielijst, emails en alles waarmee hij met zijn uni-account geregistreerd was kwijtraakte. 

Het begint heel aardig met een cartoon waarop de bibliotheekmedewerkster zegt, nee de information literacy cursussen zijn niet voor jou, als ex-medewerker bedoeld.  Maar er is ook geen cursus hoe je als je ex bent of wordt je eigen productie (publicatielijst, toegang, inschrijvingen e.d. zou moeten managen)
Wie heeft in een instituut de verantwoordelijkheid om je erop te wijzen hoe je bijv. je profiel kunt bijhouden, je eigen publicatierepository kunt maken, je inhouse blog kunt verhuizen e.d.?


Allemaal, zegt Kelly zijn we ‘ future former’ werknemers, dus bereid je daar op voor en plaats zoveel mogelijk diensten in de Cloud. Door cloud-services te gebruiken blijft de informatie die daarop staat toegankelijk voor je, ook als je van baan veranderd.

Interessant om over na te denken.


Een andere keynote werd uitgesproken na het diner, een afterdinner presentatie door Phil Bradley.
Bradley heeft net een nieuw boek geschreven “ Social Media for creativeLibraries” . 


Zijn afterdinner talk gaat over Security and Internet. Hij begint met zijn tirade over Google als advertentiebedrijf en vervolgt met hilarische beschrijving van wat er aan te doen. Je betaalt voor je gemak met je privacy; Bradley over winkel-smartcards.
Het is onze taak als informatieprofessionals om ervoor te zorgen dat informatie vrij blijft, aldus Bradley.Geen opmerkingen: