12 nov 2007

Elektronisch papier


De grote doorbraak voor de elektronische boeken komt, volgens deskundigen van de uitvinding van de elektronische inkt: e-ink. Dat is een dunne maar stevige folie waarin de bolletjes inkt vast zitten die door stroom wel of niet naar het scherm gaan en zodoende een wit of zwart puntje geven.
Het is heel dun en heeft een contrastwerking te vergelijken met ‘gewoon’ papier. Daarom ook kun je er goed mee lezen (er zit ook geen backlight in).
Voor de technologie kun je te rade gaan bij de E-ink Corporation. Deze vorm van elektronisch papier is uitgevonden rond 1990 door Joseph Jacobson in samenwerking met Philips. Pas vanaf 2005 wordt het commercieel geƫxploiteerd

3 opmerkingen:

Dymphie zei

Dat is toch die Readius? Maar die is toch nog niet op de markt?

Marianne van der Heijden zei

De technologie van zowel IRex, Cybook als Readius van Sony, is gebaseerd op deze e-ink techniek. De Sony readius is inderdaad niet te koop in Europa.
Zie: http://www.edupaper.nl
Hij was gisteren op het NVB congres met een rpesentatie van de twee wel verkrijgbare lezers.

monica lovato zei

Wees creatief en innovatief door de hulp van tattooset goedkoop als dit is een van de beste hulpmiddelen voor de tattoo-artiest. Er zijn enkele andere producten zoals printer, minecraft hoodies die ook beschikbaar zijn.