8 mei 2009

Infodag digibib Middag


Deze middag worden een aantal producten aangeprezen van ProQuest/Serials Solutions/Summon.
Na de pauze een praatje over de ProQuest databases, de verkoper liet ziet hoe mooi hij over een bepaald onderwerp informatie kon vinden in de diverse databases. Is niet zozeer mijn pakkie an, maar hij bracht wel over dat je ook in de humaniora een hele hoop informatie kunt vinden in ProQuest.

Gevolgd door een productpresentatie van Ronald van Dieen, samen met Marjan Bakker van het Medisch Centrum Alkmaar over 360 serial solutions: tijdschriftenportaal en linksolver.


Extra interessant vond ik een demo van de overlapanalyse. Als je een pakket wilt toevoegen kun je eerst checken hoeveel titel overlap er is.


Helle Lauridsen ook van Serials Solutions over de bibliotheek van de 21ste eeuw. Vanuit het standpunt van de gebruiker en de moeite die zij hebben met de verschillende bibliotheekbronnen. De gebruikers willen makkelijker en google-like zoeken.
Over de value-gap: het verschil tussen de kosten en de ‘perceived value of library as a gateway’. Proquest/Serials solutions hebben zelf gebruikersonderzoek gedaan, waaruit bleek dat in theorie gebruikers wel weten dat de ‘beste’bronnen in de bibliotheek zijn, maar het web is zo veel toegankelijker en makkelijker te gebruiken.
‘Library experience is confusing, clumsy and slow” vs “Google is clear, easy and fast”.
Make resources dicoverable: en dat kan mooi mnet het prachtige nieuwe product van Serials Solutions: SUMMON.

Geen opmerkingen: