8 mei 2009

Infodag digibib RSS

Via een uitnodiging van Refworks kwam ik aan deze dag. Omdat ik al een tijdje een trial op Refaware heb, maar het niet goed begrijp, hoopte ik wat meer te weten te komen daarover.
In de ochtend was er een leuke presentatie over Refworks (zie vorige post).

Peter van Boheemen over integratie van TicTocs in de catalogus van de bibliotheek WUR. Over hoe hij zelf een API ontwikkelde om de rss-feeds van de inhoudsopgave van tijdschriften op te nemen in de catalogus.
Omdat hun catalogus op XML gebaseerd is, kon hij de rss feeds in xml redelijk makkelijk integreren. Met behulp van TicToc en code4lib en de ELAG kun je saqmen een heel eind komen.
Hij spreekt dan ook zijn waardering uit voor deze samenwerkingsverbanden en podia.
Hij integreert ook andere API’s zoals Google Book Search en Delicious en een Blogger knop, waarmee je al de basisgegevens voor een blogpost kunt maken.
Library 2.0 mashups vraagt open systemen aan beide zijden om via API’s allerlei zaken kunnen koppelen.
Aan het eind van zijn presentatie laat hij een youtube filmpje over Wolfram Alpha van Stephen Wolfram een geavanceerde zoekmachine die, toevallig ook vanochtend, in De Pers al een hype wordt genoemd.
*
API's vind ik wel interessant, zou wel eens een workshop willen volgen (handson) over hoe gebruik je api's en koppelingen.

Geen opmerkingen: