4 jun 2007

CWIS programma

Van mijn collega heb ik ook het lidmaatschap van de Progcie van de CWIS-NL overgenomen. Vroeger stond CWIS-NL voor: “ Campus Wide Information Systems NL en is de SURFnet-gebruikersgroep die zich richt op innovatie, ontwikkeling en beheer van campusinformatiesystemen”. Zij organiseren bijeenkomsten met lezingen meestal over innovatieve webgerelateerde onderwerpen. Als ik nu op de nieuwe CWIS-NL website kijk, dan zie ik geen algemene beschrijving meer van wat CWIS nu eigenlijk is. Wel staat er onder het kopje Programmacommissie “CWIS-NL is een gebruikersgroep die bestaat voor en door de gebruikers van het SURFnet-netwerk.” .
De bijeenkomsten worden bij voorkeur in het gebouw van Surfnet in Utrecht gehouden. Erg praktisch want het ligt in Hoog Catherijne, dus vanuit de trein loop je er zo naar binnen. Oorspronkelijk stond er voor morgen (5 juni) een bijeenkomst op het programma, maar dat is wegens gebrek aan organisatoren afgelast. In de Progcie hebben we nu besloten om weer terug te gaan naar de frequentie van 2x per jaar in oktober en in maart. Naast de bijeenkomsten is er ook een discussielijst, maar die bestaat over het algemeen uit berichten over de bijeenkomsten.
De bijeenkomst voor oktober a.s. staat gepland voor 31 oktober en gaat over het schrijven voor het web, het hergebruiken van informatie. ‘Content’ schijnt een gevoelig begrip te zijn, ik denk in tegenstelling tot ‘ techniek’ . En dit is content.

Geen opmerkingen: