7 jun 2007

Surfgroepen workshop

Naar SurfNet voor een cursus/workshop over Surfgroepen. Het was maar een klein groepje, maar dat doet niets af aan de inhoud van de workshop. Bert, de inleider heeft een mooie syllabus gemaakt.
En enkele specifieke vragen, die ik had zijn beantwoord. NL over het gelijktijdig bewerken van een document (kan niet alleen in Breeze bij het sharen van een scherm) en over de document- en workspaces. Dat zijn subwebsites, die je ook eventueel anders kunt indelen. Veel ligt wel al vast. Ik hoop dat met de update naar de versie 2 van Sharepoint die indelingen wat flexibeler zijn.
Wat heb ik nog niet gevonden:
- een agenda /kalender
- een lijstje met subgroepen om te plaatsen op je homepagina.
In de introductie van versie 2 (Surfgroepen Labs) lees ik dat er ook een koppeling met de Instant Messenger komt, zodat je kunt chatten met een adres van surfroepen. Verder zit in die update ook de mogelijkheid voor wiki. Dat lijkt me een stap naar het gelijktijdig bewerken van een document.
Experimenten heb ik inmiddels uitgebreid, maar voor een definitieve introductie van Surfgroepen op het instituut wacht ik tot de update, die is gepland voor deze zomer.

Geen opmerkingen: