27 mrt 2008

Toekomst van Internet


Met al mijn Europa-surfing kom ik nu bij een aankondiging voor een officiële bijeenkomst over de toekomst van Internet.
Volgende week zal er een topmeeting worden georganiseerd in Bled, Slovenië met als thema: “ The Future of Internet in Europe: Perspectives emerging from R&D in Europe” . Omdat de EU meer Europese sturing wil hebben in de ontwikkeling van Internet is er via het onderzoeksprogramma FP7 veel geld gereserveerd voor onderzoek naar internet en de rol van Europa.
De belangrijkste onderzoeken zijn samengebracht in het EIFEL programma. Eifel staat voor: Evolved Internet Future for European Leadership en wil Europese wetenschappers aanzetten tot onderzoek en discussie over internet, de toekomst en de rol van EU. Daarnaast is er het Trilogy project dat zich vooral richt op de architectuur, het RING project (Routing in next generation) over routing en FIRE over het experimenteren met nieuwe ideeën en toepassingen. En dan heb ik het nog niet over de technologie fora, die ook allemaal een eigen acroniem hebben.
Dat is toch wel iets waar EU goed in is, maar waar je als lezer soms horen dol van wordt.
Inleiding om te lezen is het stuk van David Kennedy, directeur van Euerscom getiteld: “The future Internet is starting now”.

Geen opmerkingen: