13 mei 2008

Feest KNAW

En het feest natuurlijk.
Donderdag 8 mei hebben we – als medewerkers – gevierd dat de KNAW 200 jaar bestaat.
Overdag was er een besloten bijeenkomst: in de ochtend met de Koningin en genodigden (ook enkele medewerkers die een toegangskaart gewonnen hebben) en ’s middags was er een ontvangst voor de academieleden (de bijzondere hoogleraren).
Het 200 jarig bestaan van de KNAW wordt het hele jaar gevierd met een grote lauwerkrans om het Trippenhuis (in Amsterdam het kantoor van het Bureau van de KNAW) en met een eigen website.
Op de website staan bijzondere columns ( - een hele leuke van onze directeur Louise Vet over het mooie van het onderzoeksgevoel) en informatie over bijzondere collecties en gebeurtenissen.
Tijdens de plechtige ochtendbijeenkomst op 8 mei werd de Onderwijsprijs ingesteld en de eerste uitgereikt aan Minister Plasterk. De Onderwijsprijs is een prijs voor het beste profielwerkstuk van een leerling van het voortgezet onderwijs. Om met Frits van Oostrom te spreken: "Met de prijs willen we scholieren laten ervaren hoe spannend en bevredigend het is om je te laten uitdagen door de magie van het vraagteken en de zoektocht naar een antwoord. Daarbij gaat het om de chemie tussen geïnteresseerde leerlingen, inspirerende leraren en een stimulerend schoolklimaat."
Ook werd het boek over (het eerste deel van)de geschiedenis vna de KNAW gepresenteerd getiteld “ De stem van de wetenschap” geschreven door Klaas van Berkel (ISBN 9789035132672).
Maar ’s avonds was er dus feest voor alle KNAW-medewerkers, niet alleen van het Bureau, maar ook van de instituten. Alle instuten hadden in de Beurs van Berlage een aparte ruimte toegewezen gekregen waar ze zich konden presenteren, met informatie, met muziek, met dans of hoe ze zich maar wilden laten zien.
De Beurs is echt een mooie plek om een groot feest te houden, met een mooie grote zaal waar je vanaf de galerijen boven kunt inkijken. Er waren eet- en drinkbuffetten, er was muziek en veel collega’s.


Geen opmerkingen: