Als je een artikel schrijft voor een wetenschappelijk tijdschrift moet daar een lijst met referenties bij. Die haal je - tijdens het schrijven - uit een Endnote database. Die Endnote database heb je gemaakt door een aantal zoekacties te doen in bijvoorbeeld Web of Science of in andere literatuur databases.
Als je dat alleen doet is er niets aan de hand. Je maakt een Endnote library, je schrijft een stukjes, vult de Endnote Library aan, corrigeert wat en schrijft nog wat etc.
Ook als je met meerdere mensen van hetzelfde bedrijf een artikel schrijft is er niets aan de hand. Je zet je Endnote library op een plek (bijv. Afdelingsschijf) waar je allemaal bij kan en in principe werkt dat hetzelfde.
Maar nu ga je samenwerken met mensen van buiten en je wilt ook echt samenwerken aan een artikel.
Mijn eerste idee was dus : Endnote Web, maar dat geeft problemen. Zelfs als je een gemeenschappelijke login neemt, was het lastig i.v.m. het corrigeren van de titels met de schuingeschreven soortnamen.
Wat dan?
In ieder geval maar een plek zoeken om de gehele Endnote library neer te zetten. Iedereen kan die vandaar downloaden gebruiken, bijwerken en vervolgens weer uploaden. Goede afspraken zijn nodig en het lijkt wat omslachtig. Gelukkig kun je met Endnote X een ‘compressed library’ maken in een enkel bestand.
Weblog over mijn werk als informatiespecialist bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW).
6 mei 2007
Samen een artikel schrijven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten