14 mei 2007

Samenwerken met Surfgroepen

Surf biedt een speciale gelegenheid om samenwerking concreet vorm te geven.
“Met SURFgroepen kun je online samenwerken aan documenten, elkaar face-to-face spreken via videoconferencing en chatten via de ingebouwde messenger.”
Je maakt een login en vervolgens krijg je de ruimte om een website (heel voorgeprogrammeerd) te maken met een discussieplatform, rijtje links, gezamenlijke documenten en de mogelijkheid om Macromedia BREEZE op te starten voor het real time chat gebeuren.
Ik heb een teamsite aangemaakt, met het idee dat we samen een artikel gaan schrijven over ‘ citatie’ . Per slot leer je het het beste als je ook daadwerkelijk doet wat je wilt testen.
Het valt nog niet mee om uit te zoeken hoe het een en ander in zijn werk gaat.
Ik ben nog niet geheel achter de manier van het samen een document bewerken. Wel kunnen we links sharen en uploaden van bestanden.
Afgelopen weekend hebben we het chat-gebeuren getest, met webcams en headsets. Pffff. Dat viel lang niet mee. Breeze starten ging nog wel en de webcammetjes over en weer bekijken ging ook wel.
Gelukkig zaten we naast elkaar in mijn werkkamer thuis om dit alles uit te proberen. Want hoe gaat het dan verder. Ik heb een Refworks databaseje gemaakt met artikelen over citatie-analyse en dat wilde ik dan online uitleggen hoe dat werkt.
Achterliggend is het idee, dat bij dit samenwerken ook hoort dat je een gezamenlijke bibliografische databank kunt opbouwen met referenties, waaruit je dan kunt citeren bij het schrijven van je artikel. We zijn nu zover dat we het scherm kunnen delen en dat al sprekend kunnen uitleggen hoe of wat. We kunnen het ook van elkaar overnemen.
Nu het document nog en dan kunnen we verder.
Woensdag 24 mei ga ik naar de workshop om me verder hierin te bekwamen.

Geen opmerkingen: