7 apr 2009

Voorlichting Gemeente Wageningen


Gisteren hebben we een voorlichting gekregen van de Gemeente Wageningen over het wonen in Wageningen e.o.
Volgend jaar verhuist ons instituut naar Wageningen,er wordt nieuwbouw gepleegd t.o. de Wageningen UR campus. Op dit moment zijn ze het terrein aan het egaliseren, er staat ale en hek omheen en er rijden bulldozertjes.Volgens de reisplanner van 9292ov.nl doe ik er 1:36 minuten over per openbaar vervoer op basis van enkele reis. Dat is dus 3 uur per dag. Dat is wel en beetje veel. Kosten voor een jaarkaart met ov zijn 400 euro. Ook veel.
Dus dan maar verhuizen?
Maar....
- We wonen op dit moment op het mooiste plekje van Amsterdam, letterlijk aan de rand met vrij uitzicht en natuurgebied vlak bij evenals de metro waarmee ik in 20 minuten in het muziektheater ben voor mijn maandelijkse dosis opera.
- Mijn partner wil niet weg uit Amsterdam en niet weg van het AMC.
Dus....
Toch maar onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om in Wageningen een pied-a-terre te huren, een kamer, een appartementje, een bejaardenwoninkje of iets dergelijks.
Maar van de Gemeente Wageningen hoef je niet veel te verwachten.
De voorlichtingsdag was rommelig, onvoorbereid en door gebrek aan kennis van de stad en omgeving zelfs ook inhoudelijk erg mager. Je zou kunnen denken dat de gemeente iets kan doen aan onze urgentiestatus, omdat we voor ons werk moeten verhuizen, maar nee. Er is niets mogelijk.
De gemeente zegt, kijk maar op de site van de WERV (woningbouwvereningen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal)- huiswaarts.nu - en zoek het zelf maar uit. Er is ook een studenten/annex jongeren huisvesting – Idealis – maar nu ik op de site kijk zie ik dat de inschrijfvoorwaarden verscherpt zijn (max 26 jaar).
Ze weten (uiteraard) niets van de gemeente Renkum (ligt naast Wageningen) en/of de gemeenten aan de overkant van de Rijn (Neder-Betuwe).
We hebben nog wel wat door Wageningen gereden, maar zien veel ‘gestapelde woningen’ (=flats) en in de nieuwbouwijk van Wageningen (Noord-West) lijkt het sprekend op Maarssenbroek, beetje krap.
Gaat nog niet meevallen.

Geen opmerkingen: