2 feb 2007

Cursus Citatie-analyse

Woensdag de cursus gevolgd van Wouter Gerrritsma van de Bibliotheek van Wageningen Universiteit en Research Centrum (WUR) over citatie-analyse. Op zijn weblogsite heeft hij een link naar zijn powerpoint-dia's. Hij verwijst ook nog naar mijn deelname (ik ben de externe course participant) alleen heeft hij de link naar mijn blog vernederlandst :)

De cursus was erg leerzaam, met tips en oefeningen.
In 2000 heb ik -als onderdeel van mijn studie- wel wat aan citatie-onderzoek gedaan, maar in zes jaar kan er wel wat veranderen. De basis is hetzelfde gebleven, maar de tools en hulpprogrammaatjes zijn veranderd.
De belangrijkste bron voor bibliometrische artikelen is het tijdschrift Scientometrics. En de eerste 2 nummers van 2007 kun je nog zo opvragen ook!1 opmerking:

WoW!ter zei

Marianne, de link is aangepast. Sorry, voor de vergissing. Je stond ook fout in het linker rijtje, die heb ik ook aangepast.
Tot een volgende keer.

Wouter