27 aug 2007

Ticer welkom

Vanmiddag – zondag 26 augustus – ingecheckt in hotel Auberge Bonheur in Tilburg. Om 18:00 uur begint de TICER summerschool.
Prachtig hotel, fijn naast het Warande-bos, een oud sterrenbos. Vanmiddag al een verkennend wandelingetje naar de Tilburg Universiteit Campus gemaakt. Geeft op sommige plekken een beeld van het W.H. Vliegenbos in Amsterdam Noord, wat we 2 jaar geleden op flora geïnventariseerd hebben en wat uitkwam op een laagterecord (van soorten, niet van brandnetels en bramen). Maar ook wel veel dennen, zandgrond!, en oude beuken en redelijk wat jonge aanplant in berken en ander loofhout.
Bij aankomst op de kamer trof ik al een grote TICER map, met allerlei praktische informatie (o.m. foto’s en biografietjes van de deelnemers).Netjes geregeld! Toch een behoorlijke Nederlandse delegatie, waaronder een paar bekenden.
Om 6 uur was het welkom met een drankje in de tuin van de Auberge, meteen al wat kennissen gezien en gemaakt. Wat ik tot nu toe zie is het publiek heel divers: van beginnend hogeschool mediathecarissen tot doorgewinterde universiteits-medewerkers tot openbare bibliotheektechneuten. Aansluitend het buffet-diner. Lekker eten, aan een gezellige tafel. Halverwege werden de heren en lecturers gevraagd van tafel te wisselen. Een goede methode om wat te mengen. Het welkomstwoord werd uitgesproken door H. Geleijnse, die bij afwezigheid van de Ticer-directeur Norbert Lossau iedereen welkom heette. Later kwam NL nog wel en zei ook nog wat (hij had i.p.v. 2 uur 9 uur in de trein gezeten, onduidelijk of dat eigen keuze was of niet).
De opmaat is gegeven en morgen gaan we aan de slag. Ik heb alle ‘recommended reading’ doorgelezen ( en merendeels uitgeprint. Dat leverde nog een aardig stapeltje papier op!). Alvast gediscussieerd met een medestudiegenoot over die Codev2.0 en de grenzen van de regelbaarheid/controle op internet. Hoe kan bijv. in de virtuele wereld een bank failliet gaan. Je kunt toch gewoon dat anders definiëren? Enfin interessant genoeg om verder op door te gaan.

Geen opmerkingen: