23 jul 2008

Apparaten stress

Deze week weer helemaal in de weer met allerlei apparaten. Om te proberen ze te laten doen wat ik het liefste zou willen.
Mijn nieuwe laptop wil ik graag met een aparte partitie op de harde schijf voor de data. Maar met Vista is dat toch nog niet zo eenvoudig. Van al die gigabytes die erin zitten , blijkt toch wel erg veel al opgebruikt aan de basisprogrammatuur (lees Vista zelf). Met vereende krachten weten de jongens van systeembeheer uiteindelijk 50 GB vrij te maken voor een D-partitie.
In de trein naar Wageningen de tablet-pc -features uitgeprobeerd. Ik kan opstarten m.b.v. een knopje, maar inloggen met een vingerafdruk lukt nog niet. Gaat wel komen zeggen de boys. Dan kan ik het scherm draaien en vastklikken op het toetsenbord. Met een speciale pen kan ik dan de programma’s op het scherm besturen. Zelfs tekst intikken. Gaat eigenlijk best wel aardig, hoewel ik ernstig op mijn backspace heb zitten oefenen.
Mijn losse Bamboo-tablet gebruik ik niet zo veel als ik gedacht had. Met mijn verjaardag gekregen, maar ik blijf het een beetje onhandig vinden. Misschien moet ik meer oefenen. Dus ik heb hem nu ook op de PC in Nieuwersluis aangesloten. Varieren tussen pen, muis en toetsenbord is natuurlijk wel goed tegen RSI.
Even een faxje versturen. Lukt niet. Hoezo? Blijkt het apparaat qua fax niet aangesloten. De aangesloten fax staat ergens anders. Begrijpen doe ik t niet, maar de fax is de deur uit.

We mogen niet meer aan het vastgelopen papier trekken in de kopieermachine. De halve ochtend is een monteur bezig geweest het ding weer aan de praat te krijgen. Dit keer had ik het niet gedaan, maar over het algemeen ben ik wel een papier trekker.
Thuis geprobeerd te scannen. Voorheen kon ik een paar pagina’s achter elkaar inscannen,maar nu niet meer. Software van de HP opnieuw installeren. Helpt niet, de ‘dirigent’ doet t niet en blijft t niet doen. Dan maar alleen scannen als afbeelding.
Mijn privĂ© laptop ‘ontnetwerkt’. Dat viel nog niet mee. Nieuwe ge bruikersaccount aanmaken, de document en settings overzetten, via de administrator account, client service voor Netware uitzetten en automatische login aan. Kost me een hele avond.
Wat me ook irriteert is dat er geen ‘proofing tools’ zijn voor Word 2007. Kan ik geen spellingcontrole uitvoeren.

En dan de diascanner. Die deed het niet meer. Hoewel hij maakte een 600% scan van alleen de lucht van de dia. Bleek na veel vijfen en zessen dat ik de hoeveeldheid KB te laag had staan, waardoor alle ruimte alleen al was opgebruikt door een klein stukje lucht. Nooit geweten dat je ook te klein kunt instellen.:)

Geen opmerkingen: