27 jan 2008

Kinderen willen internetles

Deze week kreeg ik een krantje getiteld Kidsweek Mediawijzer. Een aardig blad wat ingaat op het hoe en wat van Internet voor kinderen. Hoe maak je een website, hoe maak je een profiel en waar moet je op letten. Uit een onderzoek van de stichting Mijn Kind Online blijkt dat 75% van de tieners graag mee internetles wil! Dat vind ik een opmerkelijke uitkomst. Al eerder las ik dat het helemaal niet zo is dat digital natives (kinderen dus), vanzelf alles al weten over de computer en internet.
De Kidsweek mediawijzer is een eerste stap in de richting van een Internet les. De mediawijzer wordt aan scholen geleverd met een lespakket: ‘Mediawijsheid’ dat ontwikkeld is door Stichting Onderwijs Maak Je Samen. Overigens staat het lespakket nog niet op de site van OMJS, Jammer want ik had het wel eens in willen zien.

Geen opmerkingen: