6 jan 2008

Lezen op iLiad

Hele middag bezig geweest om alles te installeren, een account temaken bij iRex technologies (herkent me nu wel bij MyiRex, maar niet bij ‘gewone’ login?) en software updates gedownload. Vervolgens via de Mobipocket Desktop Reader mijn boeken, artikelen en pdf"s op de iLiad gezet.
eNews, de RSS feeds die ik in de Mobipocket desktop reader had aangemaakt plaats hij onder BOOKS, Mobipocket en niet onder NEWS. Zelfs toen ik ze handmatig naar die map kopieerde wil hij ze in de iLiad niet laten zien onder nieuws. Ben benieuwd wat daar dan wel in kan. Kan het in de handleiding ook niet zo gauw vinden. Maar er zit dus een vreemde onlogica in de opbouw. Het nieuws en de pdf documenten die in Mobipocket formaat zijn opgemaakt komen onder Books- Mobipocket. En de e-books in pdf onder DOCS.
Het leek mij op het eerste gezicht handig die knopen, zeker omdat er geen algemene knop is om naar de inhoudsopgave te gaan, maar dat is wel chaotisch zo.
Kon wel het volledige OCLC rapport (zie mijn Cybookervaringen) openen in de iLiad en ook het Science Direct artikel. Het wordt geschaald naar het vensterformaat van de iLiad (dus van A4 naar A6) dat wil ongeveer zeggen dat er een fontsize 7 overblijft. Beetje klein,mar met goed licht goed te lezen. Je kunt pdf’s ook vergroten, daarvoor klik je op een softkey en daarna markeer je het stukje tekst dat je wilt vergroten. Helaas gaat doorbladeren dan niet meer goed, want je kunt niet scrollen. Dus je moet telkens terug naar het originele formaat, bladeren en dan weer inzoomen. Maar komt toch veel beter over dan het verhaspelde bestand in Mobipocket.
Lezen gaat goed, maar in stilte. Er zitten wel speakers in en aansluiting voor een koptelefoon, maar de software ondersteunt (nog) geen mp3. Jammer, want van Bach krijg ik nooit genoeg.
De beginpagina heb ik nu gezet op het laatst gelezen document/pagina. Dat is wel handig. En ook die aantekeningen zijn wel leuk. Worden uiteindelijk als plaatje (png-bestand). Kun je dus niet kopiëren. Ik probeerde tevergeefs een stukje tekst te markeren en kopiëren. r is wel een soort outbox, waarin je notes kunt bewaren en die worden dan bij synchronisatie op je PC gezet door die ‘companion software’.
Geen opmerkingen: