31 jan 2008

Inschrijven CIL 2008

Vroeger ging ik uit hoofde van mijn vorige functie vaak naar de EAHIL bijeenkomsten. EAHIL staat voor European Association of Health Information and Libraries. Een van de best geïnformeerde in dat gezelschap is Dr. Friedhelm Rump. Vertegenwoordiger van de werkgroep diergeneeskunde van de EAHIL en directeur van de Tierartzliche Hochschule Hannover. Ik herinner mij een gezellig samentreffen met Friedhelm in Cluj (Roemenie) in 2006 en toen vroegen wij, hoe hij zo goed op de hoogte bleef van alle nieuwe ontwikkelingen. Zijn geheim: CIL.

CIL = Computer in Libraries, een Noord-Amerikaanse meerdaagse conferentie waar alle nieuwigheden, trends, ontwikkelingen, ideeën en andere mogelijk- en onmogelijkheden op het gebied van de informatievoorziening en informatietechnologie aan de orde komen.
Of zoals ze zelf zeggen: “the most comprehensive North American conference and exhibition on all aspects of library & information delivery technology”.
Eind 2006 nam ik me voor daar ook naar toe te gaan. maar vorig jaar, nog nieuw op het NIOO moest ik eerst even wennen. Dit jaar ga ik.


De 2008 CIL heeft als thema meegekregen: : Innovative Change: Integrating High Tech With High Touch, met als uitleg: “focuses on how libraries excel when technology advancements match the people capabilities.”
Het evenement vind plaats van 7-9 april in Arlington (USA) met pre- en post conference workshops. Ik heb me opgegeven voor een preconference workshop op zondag 6 april getiteld: “From Avatars to Advocacy: Innovation Through Un-Marketing” en lijkt me het conferentiethema goed weer te geven. Ben benieuwd.
Wat betreft de conferentie zelf ben ik van plan te volgen de eerste dag de track: “Communities and Collaboration”, de tweede dag: “Innovation & Change”en de derde dag: “Planning and Managing”. Maar dat zeg ik nu vooraf. Je hoefde je er niet voor in te schrijven.
Uiteraard zal ik proberen verslag te leggen van wat ik daar hoor en zie.
Mijn reis en verblijf worden voor me geregeld, dus dat zit wel snor!
Nu ga ik eerst proberen om me in te schrijven in de officiële conferentiewiki.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,

wat leuk dat je ook gaat. Zie ik je daar :)

Moqub

Marianne van der Heijden zei

Ha, die Moqub!
Via via hoor ik dat er al een hele Nederlandse delegatie komt. En dat jij al enige CIL-ervaring hebt.
Erg leuk, verheug me erop!