25 dec 2007

Andromeda websiteVoor mijn adviesbureau Andromeda heb ik al jaren een website lopen. Een eerste storing van die website - Planet Internet had destijds een kleine-bedrijven concept genoemd ´plaza´, was in 1998. Maar dat bleek toch niet zo´n goed concept en toen hebben ze dat pats-boem opgeheven.
Enfin, niet getreurd, ik ben overgestapt naar Demon Internet en daar heeft de website (www.bureau-andromeda.nl) jarenlang zonder noemenswaardige problemen gedraaid. Had er ook e-mailadressen bij.
Maar toen nam XS4ALL dit voorjaar Demon over.
Het kostte me een halve dag om mijn e-mailadressen op orde te krijgen.
Toen kwam de factuur en bleek dat ik voor www.bureau-andromeda.com extra moest betalen omdat .nl en .com als twee domeinen werden gezien. Daar had ik natuurlijk geen zin in, dus heb ik – na veel tijd – de helpdesk gebeld.
Wat bleek: ze hadden het .com domein als standaard genomen. Om dus mijn – normaal werkende en als enige in gebruik zijnde .nl domein als standaard te nemen moest ik .com opzeggen en .nl opnieuw aanvragen.
De jongen aan de helpdesk heeft me door die warboel met aanvragen heen geholpen, maar het voelde niet goed aan. Als je van zo iets simpels als het behoud van een enkele domeinnaam en website, een zo gecompliceerd traject maakt is het haast onvermijdelijk dat het in zijn eigen bureaucratie verstrikt raakt. En zo gebeurde.
Plotseling begin december was ik van de website afgehaald. Een paar dagen later werkte mijn e-mail niet meer, en op mijn vragen kreeg en krijg ik geen antwoord. Nieuwe helpdeskvraag via de website – geen antwoord. Herhaalde vraag via mijn privĂ©
e-mail – geen antwoord en de telefoon geeft alleen in gesprek. Er zijn dus meer mensen met problemen.
Enfin, we zullen zien hoe dit afloopt.
Inmiddels heb ik bij Hosting2GO een nieuw domein aangevraagd (www.bureau-andromeda.net) en de website erop gezet (was al in een dag gepiept).
Dus www.bureau-andromeda.nl is www.bureau-andromeda.net geworden.

Geen opmerkingen: