28 dec 2007

Lezen en luisteren

Eerste Kerstdag doorgebracht met het installeren van hulpprogramma’s, aanmaken van een account bij Mobipocket en het doornemen en uitproberen van de handleiding van het Cybook.
Het is niet allemaal intuïtief, dus soms kost het me wat meer moeite erachter te komen hoe ik het moet doen.
Het is duidelijk geen computer, maar een boek, waarmee je dus kunt lezen.
En luisteren, toen ik eenmaal een dun verloopstekkertjes voor mijn koptelefoontje had. Toen kon in dus liggend op de bank en luisterend naar de Brandenburgische concerten van Bach lezen in het boek Noodlot van Louis Couperus. Altijd al een Couperus fan geweest, maar ik heb hem nog nooit eerder elektronisch gehad.
Leuk, erg leuk.
Voor het serieuze werk heb ik bij Mobipocket een Engels woordenboek aangeschaft en dat op de Cybook gezet. Toen aan het OCLC rapport begonnen. Het aardige is dat als je een woord niet kent, je via het contextmenu de lookup mode kunt aanzetten en dan zoekt Cybook in het woordenboek naar de betekenis.

Geen opmerkingen: