6 okt 2008

Blogkermis is thematisch bloggen

Spraakverwarring over de blogkermis.
Omdat ik het de afgelopen drie weken na de vakantie zo razend druk heb gehad (flauw excuus) had ik niet zo goed gelezen waar het eigenlijk over ging. Ik las bij Wow!ter over een blogkermis en ik dacht aan mijn jaarlijkse kermisbezoek. Mijn partner is nl. dol op kermissen, echte dus met draai- en zweefmolens, botsautootjes en gokmachines. Om de lieve vrede in huis te bewaren ga ik een keer per jaar met hem mee, dit jaar waren we in Abcoude en heb ik in het reuzenrad gezeten (oude stijl).
PFFF ben altijd blij als het erop zit.
Wat werk betreft heb ik geen zin in een draaimolenvariant.

Maar inmiddels heb ik mijn naslag toch maar beter gelezen en ik begrijp nu dat het de bedoeling is om thematisch te bloggen, waarbij de samenvatting en de links naar de betreffende logs door een steeds wisselende host gedaan worden. Ruben Timmerman van Usarchy legt goed uit waar het over gaat. Bij hem is dat marketing, in onze gemeenschap gaat het over bibliotheek en informatie.
Lijkt me toch wel leuk. Als ieder zo zijn of haar eigen mening geeft over een actuele stelling. Wel denk ik dat het behoorlijk wat werk nog is om alles te verzamelen en te verwijzen.
Maar indien iemand zich opwerpt tot ‘carnival host’ en het een interessant thema is wil ik wel meedoen.
ik zag trouwens ook een aardige 'eco-blogkermis'.

Geen opmerkingen: