9 apr 2008

Is Gaming dan toch nuttig?

Keynote — Gaming, Learning, & the Information World door Elizabeth Lane Lawley.

Mensen zijn op zoek naar geluk, en omdat dat IRL niet zo voor de hand ligt zoeken ze het in de virtuele wereld. Mary Poppins : ‘in iedere baan zit een beetje fun. En als je dat ziet, dan wordt werken een game.’ en we kijken naar het fragment waarin ze zingt ‘ Spoonful of sugar'. Het lied heeft als slotfrase: “Their task is not a grind”
De grind is het repeterende element in een game waarmee je naar een hoger level gaat. Artikel ‘ In praise of the grind' in Terra Nova. [Vanwege het irriterende wegvallen van de WiFi verbinding kon ik het artikel zelf niet lezen, moet dus later als ik met Marriott kan verbinden]

Veel mensen steken veel tijd in het herhaald oefenen en bezig zijn tot je een beloning krijgt: nl de toegang tot een volgende niveau. De beloning: punten, of een volgend niveau is een vorm van erkenning. Als je een serieuze opdracht vertaald naar een spel, een game, dan wordt het veel leuker en aantrekkelijker om daar aan deel te nemen.
Dart zijn nog spellen in de echte wereld, maar er zijn ook games die ‘blur the boundaries’ . Bijvoorbeeld Chore Wars, een spel waarmee je corvee thuis als een soort wedstrijdje kunt opzetten, waarmee je punten (en later bijv. zakgeld) kunt verdienen. Of iets als Seriosity Attent, waarmee je voor ieder verzonden e-mail punten moet betalen (weerhoudt je ervan om in het wilde weg te cc-en).
Nieuw is PMOG: Passively Multiplayer Online Gaming, dan kun je spelletjes spelen met website. Wil ik nog wel eens nakijken. Daar kun je ook veel mee in een leeromgeving, in een bijzondere vorm van attendering. je kunt boodschapjes, barrières e.d. op websites neerzetten voor anderen.
Games as gateway drugs. overstapje naar de echte wereld.
Met van je Flickr foto’s Moo.com kun je ook visitekaartjes maken, om zelf toch iets tastbaar maken van de virtuele wereld. Je wilt niet alleen maar virtueel zijn, maar een verbinding met de echte wereld.. Breng de virtuele wereld terug in de werkelijke wereld. Dat is een belangrijke opdracht voor de bibliotheek..
Leuke presentatie. Ga ik eindelijk nog eens het nut van gaming inzien!

Geen opmerkingen: