8 apr 2008

Tijd maken voor web 2.0

Leading Technology in Libraries: Making Time for Web 2.0
Gina Millsap; over haar in de rubriek Show and Tell in Library Journal en door David Lee King beide van de OB in Topeka & Shawnee County .
Ze begint met technologie en hoe belangrijk dat is, zelfs zo belangrijk dat er een speciale techpresident website is ‘how the candidates uses the web and the web is using them’ .
Technologie was altijd al belangrijk voor de bibliotheek, alhoewel er ook belangrijke obstakels zijn.
Als vervolg op de blog van Tasha Saecker over Library Director 2.0 heeft Gina en aanvulling Library Director 2.1. Tasha legde de nadruk op luisteren en persoonlijk contact. Gina noemt geld en op feiten gebaseerde beslissingen belangrijk. Mensen zijn belangrijk, niet de zaken. Organiseer je vanuit je prioriteiten. De digitale branch is ook belangrijk en moet alle services bieden, en ook nieuwe cutting edge ervaringen.
David Lee King neemt het over van Gina Millsap door verder te spreken over tijd vrijmaken voor web 2.0.
Waarom zou je web 2.0 moeten doen?
Niet alleen om contact te maken met de volgende generatie, maar ook ouderen bijv. in e-bay (marktplaats in Nederland). Dat zijn ook online communities. leer jongeren en ouderen om met web om te gaan, om informatievaardigheden te ontwikkelingen. Leer je gebruikers om je op de bibliotheek te abonneren (als je rss op je catalogus zet, leer mensen ze dan ook te gebruiken). Bespaar tijd, bijv. IM kan sneller zijn dan telefoon. Gebruikers willen deelnemen en onderdeel van de groep zijn. Wordt een community leider en ook omdat het een ‘cool’ vak is.
Hoe vind je de tijd?
Door van focus te veranderen, door je prioriteiten te veranderen. Ook door je tijd in te delen: neem web 2.0 activiteiten op in je agenda. Je kunt alleen leren door te experimenteren en trainen (bijv. 23 dingen). En je moet tijd krijgen voor training. je bibliotheek is mobiel!
Leuke pesentatie van een leuk stel.

Geen opmerkingen: