9 apr 2008

CIL organisatie

Op deze laatste dag ben ik weer onder de indruk van de ontbijt-organisatie hier in het Hyatt. Dit staat in schril contrast met de computer-organisatie. Dat waar het toch om gaat hier op CIL. De Internettoegang is allerbelabberdst. De WiFi is soms helemaal niet bereikbaar, soms valt het weg, en je bent helemaal blij als het in ieder geval 5 minuten in de lucht blijft. Ik ben blij dat we als verblijfshotel het Marriott Courtyard hebben gekozen, daar is de WiFi toegang eigenlijk altijd wel goed. De escape is dan om vanuit het conferentiehotel naar boven te gaan en in de receptie ruimte van Hyatt kun je de WiFi van Marriott oppikken. Zucht!De centrale ruimtes zijn prachtig! Vanuit de receptie van het Hyatt hotel ga je naar beneden naar de Registratie balie en dan kun je op dezelfde etage naar de Exhibits Hall. Nog een verdieping naar beneden kom je in een grote ruimte die als doorloop ruimte /lobby wordt gebruikt. het is de ontbijt ruimte en tijdens de lunchtijd staan er tafels. De lunch is niet inclusief, maar je kunt op verschillende plaatsen broodjes en/of salades vinden. Het is erg mooi, als je bijvoorbeeld van de derde etage naar beneden kijkt.

De programma-organisatie zit in principe goed in elkaar: iedere dag beginnen we met een plenaire keynote in de grote Regency ballroom zaal. En daarna kun je in afzonderlijke ruimtes verschillende tracks volgen. Er zijn vijf tracks en daar tussendoor kun je ook nog kiezen voor zogenoemde cybertours, korte productpresentatie in de Exhibit Hall. De koffie is in de Exhibit Hall (want gesponsord door exhibitioners). Er is ruim tijd tussen de verschillende presentaties, dus je kunt gemakkelijk heen en weer switchen. Er is een receptie, en er zijn geselecteerde avondprogramma’s.

De tracks volgen een speciaal thema en worden gemodereerd. Wat mij hierbij opvalt is dat er nauwelijks een inhoudelijke introductie komt en al helemaal geen afsluitende samenvatting van de track. De presentaties in de track hangen dan ook als los zand aan elkaar. Dat is jammer, want het is wel fijn als je een soort ijking krijgt van waar je in een onderwerp bent en wat de relatie is met de andere presentaties. [Dat vond ik vorig jaar bij Ticer zo geweldig van de dagvoorzitter Norbert Losseau, overigens nog nooit en later ook niet meer zo’n goede moderator meegemaakt!].
Buitengewoon jammer vind ik het dat er geen afsluitende ceremonie is, zoals het bij Eahil gebruikelijk was. Al was het maar een afsluitende plenaire bijeenkomst. Nu gaat het een beetje als een nachtkaars uit.

Geen opmerkingen: